Mesélő Jelek™ baba-mama találkozót tartottunk Győrben

Szép számmal gyűltünk össze a a múlt heti Mesélő Jelek™ baba-mama találkozón, melyet 2015 augusztus 26-án tartottunk a győri Szülők Háza Családi Központ és Játszóházban.

Meselo Jelek (29)

babák és anyukák a találkozón

 

Az édesanyák, családok megoszthatták egymással és velem a tapasztalataikat jelelés terén, majd egy rövid zenés foglalkozásra is sort kerítettünk. A gyerekek és a szülők is nagyon jól érezték magukat a játszóházban, ahol kipróbálhatták a játékokat is.

A Győr Plusz Média készítette egy cikket a találkozóról, melyet elolvashattok, ha a linkre kattintotok:

 Jelekkel mesélnek a babák

 

A Győr Plusz Televízió videós összeállítását pedig megnézhetitek itt:

Mutogass és mesélj!

Amerikában szerzett tapasztalataira alapozva 2010 óta foglalkozik babajelbeszéddel Nyéki Márta. A módszert világszerte több mint harminc éve használják, néhány éve pedig Magyarországon is ismertté vált a készségfejlesztő jelelés, többek között annak a kötetnek köszönhetően, amit Nyéki Márta állított össze és adott ki 2014-ben. A módszer lényege, hogy a kimondott szavak mellé a szülő kézjeleket társít, melyet a gyermek megért, az utánzás képességével pedig elsajátít. Így a picik rengeteg dolgot tudnak közölni környezetükkel még a beszéd elsajátítása előtt. Nyéki Márta szerdán a Szülők Házában tartott foglalkozást.

 

, , , , ,

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?

Top