Vélemények

Jól érezte magát az egész család

Én a rádióban hallottam először a Mesélő Jelekről, aztán rákerestem az interneten is. A jelelést hasznosnak és szórakoztatónak tartom, emellett Márk közösségbe szoktatása is cél volt. Még nem mutat túl sok jelet, de azon jól szórakozik, és figyel, amikor én jelelek neki. A tanfolyamon jól érezte magát az egész család (Apával), jó volt, és főleg szórakoztató. Ajánlom minden babás családnak. 


/Eszter és Márk  – 11 hónapos/

Köszönjük, hogy bevarázsoltad életünkbe…

Kedves Márti!
Köszönjük, hogy bevarázsoltad életünkbe a Mesélő Jeleket! Élveztük minden pillanatát. Az órák nagyon színesek voltak, tele játékkal, ennek köszönhetően észrevétlenül tanultunk meg sok-sok jelet. Felejthetetlen élmény volt, reméljük, lesz még ilyen alkalom. 


/Barnus & Timi/

Szülőként a legnagyobb kihívás következetesnek lenni

Sok ismerősöm kérdezi, hogy miért csinálom a jelelést. Van értelme? Az első válaszom anyaként az, hogy szeretném gyakorolni a következetességet. Szülőként a legnagyobb kihívás következetesnek lenni, kitartónak és türelmesnek. A jeleléssel ezeket a tulajdonságaimat szeretném fejleszteni, hiszen a kislányom csak akkor fogja élvezettel használni, ha mi is vidáman és kitartóan jelelünk. Ehhez megkaptam a kezdő löketet Mártitól, Lilla élvezettel, csodálattal figyelte a dalokat, babajeleket és az idősebb, jelelő babákat.


/Varga Viki, családanya, vállalkozónő, 10 hónapos Lilla anyukája/

Sokkal nyugodtabb

A babajelbeszédet nagyon hasznosnak tartom. Bence is sokkal nyugodtabb, mióta a jelek által sokkal könnyebben meg tudja magát értetni. Köszönjük a sok segítséget a Facebookon is! 🙂


/Betti és Bence/

Nekünk a mindennapi életben nagy segítség

Elsősorban a kommunikáció megkönnyítése miatt kezdtük el tanulni a babajeleket. 3 hét után jelelt vissza először a kislányom, azóta a jelek segítségével majdnem mindent el tud nekem mondani, amit szeretne. A tanfolyamon nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, baráti, vidám hangulatú volt a légkör. Jó volt, hogy majdnem minden jelet ábra, eszköz is szemléltetett. A jelek tanulhatósága szerintem egyén függő, viszont nekünk a mindennapi életben nagy segítség. Mindenkinek szívből ajánlom.

/Erika és Zoé – 1 éves/

Ebben csakis sikerélménye lehet babának és mamának egyaránt

Márk 19 hónapos korában a zenebölcsiben találkoztunk a baba jelbeszéddel. Két alkalom után már visszajelelt. Bíztam benne, hogy fog indulni tanfolyam. Mivel ő akkor még egyáltalán nem beszélt, de napról napra több mondanivalója lett volna, ezért az interneten kezdtem keresgélni még több információt a jelelésről. Bíztam bennem, hogy ezzel a módszerrel jobban megértjük egymást, ami így is lett.  Nem utolsó sorban egy jó játék is. Kár, hogy korábban nem értesültem a módszerről, de még így sem volt késő.
A tanfolyami foglalkozásokon megismerkedünk sok jellel, szerintem azokat a jeleket a legkönnyebb elsajátítani, amiket a mindennapok során használunk, és amikre szüksége van az adott babának. Márk szinte minden nap új jeleket tanul. Ajánlom mindenkinek, akinek babája van, mert ebben csakis sikerélménye lehet babának és mamának egyaránt.


/Pappné Simon Aida és Márk – 23 hónapos/

Társaságban van, énekeket tanul, játszik

Ismerőstől hallottam a baba jelbeszédről, és interneten is találkoztam vele. Nagyon hasznosnak tartom, megkönnyíti a kommunikációnkat, míg Regina nem beszél, és rengeteg képességfejlesztő hatása van. Regina 12 hónaposan jelelt vissza először, a lámpa, a kulcs és a érem jeleket mutatta. Nagyon hasznos a mindennapjainkban. A tanfolyamról interneten olvastam, és Regina is nagyon szívesen jár, hiszen társaságban van, énekeket tanul, játszik, miközben én tanulom és gyakorlom a jeleket.


/Tőke Gyöngyvér és Regina – 16 hónapos/

Otthon nem kezdtük volna el

Egy ismerősünktől hallottam először a Mesélő Jelekről, és az interneten utánanéztem a módszernek. Azért kezdtünk el egy tanfolyamot, hogy amíg nem tud beszélni, addig is ki tudja fejezni magát. Lili ettől nyugodtabb, és kiegyensúlyozottabb. A foglalkozások nagyon bababarátok, mindig jól érezzük magunkat. Otthon nem kezdtük volna el tanulni, de a tanfolyam által kedvet kaptunk hozzá! Közösségben sokkal jobb tanulni, a jeleket így könnyebben elsajátítjuk, nagy része könnyen tanulható. Mindenkinek ajánlanám, akinek gyermeke születik.


/Mesterházy Ildikó és Lili – 16 hónapos/

Bánom, hogy nem kezdtük el korábban

Még a várandósságom idején találkoztam először a baba jelbeszéddel, már akkor nagyon hasznos dolognak tartottam a mindennapi élet megkönnyítésére illetve a kommunikáció megkönnyítése céljából.  Zenebölcsi foglalkozáson találkoztam először a Mesélő Jelek babajeleivel,  Napsugár hamar mutatta a “még” és a “vége” jeleket. Számtalan előnyével találkozom, és már bánom, hogy nem kezdtük el korábban. A foglalkozások jó hangulatúak, és azért hasznosak, mert otthon nincs rá túl sok idő, hogy jeleket tanuljak, itt pedig könnyebb ezeket megtanulni, amit aztán otthon folytatunk.


/Várföldi-Király Pálma, és Napsugár – 16 hónapos/

 A jelbeszéd mindkettőnk számára nagyon élvezetes és tartalmas együtt töltött idő.

Shane, a kisfiam 5 hónapos volt, amikor megismerkedtünk a baba jelbeszéddel. Elsőre nagyon megtetszett a módszer, és elkezdtük használni, gyakorolni a jeleket. Részt vettünk egy tanfolyamon is, ami nagyon hasznos volt számunkra. Shane most 9 hónapos, és nagyon szereti nekem mutatni azokat a jeleket, amelyeket már megtanultunk. Ha kutyaugatást, repülőgépet hall odakintről, és amikor felkapcsoljuk a lámpát, vagy a ventilátort. A jelbeszéd mindkettőnk számára nagyon élvezetes és tartalmas együtt töltött idő, a nap minden szakában, minden tevékenység közben mutatunk jeleket. Sok jelet megért már, de még nem mutatja mindet. Alig várom, hogy még többet tanuljon meg, és meg tudjon nekem mutatni olyan fontos dolgokat is, hogy éhes, szomjas, vagy fáj valamije.


/Nora Kline és Shane/


Vártam, kerestem, és végül rátaláltam a Mesélő Jelekre…

Azon túl, hogy mindent – és annál többet is – megadjak a gyermekemnek az egészséges testi, lelki, szellemi fejlődése érdekében, mint a legtöbb anyának, nekem is az az egyik legfőbb törekvésem, hogy a kislányommal szinte a fogantatása pillanatától kezdve tudjak kommunikálni. Anyaként és nyelvtanárként is azt vallom, hogy minden harmonikus kapcsolat alapja a hatékony kommunikáció, anya-gyermek viszonyban megfűszerezve ezt az elengedhetetlen szeretettel, melynek minden megnyilvánulásunkat át kell hatnia.
Ilyen indíttatásból keresem folyamatosan, az immár 16 hónapos kislányom megszületése óta a lehetőségeket arra, hogy kiegészítsem a “kommunikációs eszköztáramat” ( zene, dalok, versek, mondókák, mesék, ölbeli játékok, stb. magyarul és angolul is) valami újdonsággal. A babajelekről már korábban is hallottam és rendkívül izgalmasnak találtam már akkor is, hogy létezik egy jelrendszer, melynek segítségével “valóságosan” is tudok kommunikálni a még beszélni nem tudó Picikémmel. Kutattam a neten, hátha találok győri tanfolyamot a témában, de sajnos eleinte nem volt még ilyesmi a városunkban. Így aztán magam találtam ki kísérő jelzéseket 4-5 fontosabb szavunkhoz, melyeket következetesen használtam-használok azóta is. A kislányom -aki a nagymamája szavaival élve, már szinte újszülött kora óta “Hogy figyel!”- nagyon hamar megszokta és megtanulta ezeket a jeleket – először csak érteni és reagálni rájuk, majd használni is őket.
Bár volt néhány közös jelünk a Babámmal, a vágy, hogy megismerjem és használjam a hivatalos jeleket, továbbra is megmaradt. Vártam, kerestem és végül rátaláltam a “Mesélő jelekre”!:)…Nem volt kérdés, azonnal elvégeztük Nyéki Márti 6 alkalmas kurzusát, ami abszolút hiánypótlónak bizonyult számomra, megvan, amit kerestem. Azon túl, hogy élvezetes foglalkozások során megismerhettük a babák-mamák számára legfontosabb témakörökhöz (pl. család, napirend, állatok, stb.) tartozó jeleket, megtanultunk jópár igen népszerű dalocskát is jelekkel elénekelni. Ezek azok a dalok, melyeket egyéb zenés foglalkozásokon és otthon is éneklünk babáinknak, tehát ismerősek és biztonságot jelentenek számukra, ezáltal segítve őket abban, hogy a dalokhoz kapcsolt mozdulatokat, jelzéseket könnyebben, gyorsabban elsajátítsák. A biztonságérzetet még tovább fokozta a foglalkozások szeretetteljes légköre és Márti kiemelkedően kedves személyisége!:)
A tanfolyam ideje alatt rendszeresen gyakoroltuk otthon a jeleket a Kislányommal, ami természetesen azóta is így van. Bámulatos, mennyire tud ez működni! Bár ő még nem sok jelet használ aktívan, a passzív tudása azonban jelentős. Azt például gyönyörűen megmutatja, hogy szeretné hallani a “Fújja szél a fákat” mondókát, azt pedig már szavak nélkül is érti, hogy szeretném, ha enne még egy kicsit a főzelékből….kell ennél több?:)


/Király Gyöngyi és Luca/

Top