6+1 vidám őszi ötlet gyerekekkel

6 + 1 vidám őszi  ötlet gyerekekkel a szabadban

Itt az ősz! A színek kavalkádja, és a termések begyűjtésének ideje. Ilyenkor a legjobb nagyokat sétálni a szabadban.

Rengeteg érdekes, izgalmas dologgal találkozhatunk ebben az évszakban. A gyerekek amúgy is szeretnek mindent felfedezni, így aztán érdemes kihasználni még a hideg előtti időszakot, és kellemes, játékkal teli kalandokra vállalkozni. Ezekhez gyűjtöttünk nektek néhány játékos ötletet!

 

1 Falevélkupac

Szuper dolog összegyűjteni egy nagy kupacba a faleveleket, és beleugrálni, beleszaladgálni, vagy éppen falevélesőt csinálni! A gyerekek imádják, de persze nem baj, ha nem a legújabb szép ruhájukba öltöztetjük őket!

2 Levélkorona készítés

Ki ne szeretné a királyokat és a királylányokat? Mi sem egyszerűbb ősszel, mint levelekből díszes koronát készíteni. Miután gondosan kiválogattuk a legszebb leveleket, ragasztóval vékonyra vágott kartonpapírra felragasztjuk, fonallal rögzítjük, és már tündökölhetnek is a kis uralkodók!

3 Levélállatka készítés

Kisebb, különböző méretű és színes levelekből vicces, cuki állatkákat készíthetünk. Kreativitásunk mellett a gyerekek kézügyessége is fejlődik!

 

4 Dióhéj állatkák készítése

Az előző levélállatkákhoz hasonlóan nagyon kedves és vicces állatokat készíthetünk üres dióhéjból. Egy kis festék, színes karton és filc segítségével hamar készen is vannak az új kedvencek, amelyekkel aztán sokáig játszhatunk!

5 Levéllabirintus

Ha amúgy is összesöpröd a leveleket, építsetek belőle labirintust! Hidd el, nagyon fogják élvezni. Ha nagy helyed van rá, és sok a levél, akár motorpályát is építhetsz belőle!

6 Pocsolyázás

Ha esett az eső, akkor gumicsizmát fel, és irány a pocsolya! A legjobb, ha te is ugrálsz a gyermekeddel együtt, Neked sem árt egy kicsit néha gyereknek lenni! Garantáltan mindenetek koszos lesz, úgyhogy ide se a legújabb ruhában menjetek!

6 + 1 Gyűjtsetek sok gesztenyét!

Jó móka, érdekessé varázsolja a sétát, ráadásul egy következő blog bejegyzésünkben megmutatjuk, hogy miket készíthettek belőle!

 

fotók forrása: Pinterest

Szólj hozzá!