A nyugodt ünnep 5 aranyszabálya kisgyerekkel

…Hogy ne őrülj meg december 24-re…

 

1. Fogadj el, és kérj segítséget – ha szükségét érzed!

Sokszor a nagyszülők is szívesen vállalják néhány órára a csöppségeket, de ha ők nem bevethetők, keress a környékeden közösséget, klubot, ahol szívesen marad gyermeked néhány órát, míg te elintézel valamit. (Közösséghez szoktató délelőttjeinken erre is van lehetőség, ha Győrben éltek.)

 

 

2. Tervezd be a közös programokat is előre!

Tudod, hogy hány napod van, mikor mit szeretnél csinálni, kinek kell ajándék, és mennyi sütés-főzésvár rád.

Írj be mindent a naptáradba és mindenképp tervezz a gyermekeddel, családoddal közös téli programokat, amik kikapcsolnak. Adventi vásár, korcsolyázás, találkozás a Mikulással, adventi kézműveskedés otthon, vagy közösségben. (Adventi kézműves délutánunk Győrben december 11-én,  és Év végi családi találkozónk a Mikulás látogatásával egybekötve Győrben deember 14-én)

 

 

3. Minimál ajándékozás – a környezettudatosság jegyében

Közhelynek számít, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nem a temérdek ajándéktól lesz boldog a karácsony. Hanem attól, ha tudatosan figyelünk egymásra. Igyekezzünk inkább apróbb, személyre szóló ajándékot találni szeretteinknek.

 

4. Vásárolj online (is)! 

Ma már valójában mindent megvásárolhatunk az interneten is. Rengeteg időt sőt, pénzt spórolhatsz, ha online vásárolsz.

Nálunk is találsz 0-3 éves babáknak szóló színes, hasznos, vidám ajándékokat: https://meselojelek.hu/uzlet/

 

 

5. Spórolj az idővel!

Ne pakolj egész nap a gyerkőc után; és ne most akard kipróbálni a legújabb hiper-szuper karácsonyi sütirecepteket – készítsd el a jól beváltakat! Azzal mindenkinek örömet okozol, és nem idegeskeded túl magad, hogy jól sikerül-e majd. (Anyabarát, gyors, puha mézeskalács receptünk – Próbáld ki!)

És pihenj is egy kicsit!

 

 

+1. Vekerdy tanár úr méltán népszerűvé vált mondatával zárjuk:

„Könyörgöm, ne vasaljon anyuka!”

Ha jól értelmezzük, rájöhetünk, nem attól lesz boldog a gyermek, a család, és a közös készülődés, ünnep sem, hogy minden tökéletes körülöttünk, közben pedig elfelejtkezünk a lényegről, az együtt töltött, minőségi időről.

Hanem attól, ha tudatosan odafigyelünk egymásra, igyekszünk kedvesek lenni. Persze, nem csak karácsonykor kell így tennünk, mégis az év végi időszakban valahogy még jobban megtelnek a szívek szeretettel. Ha adunk magunknak lehetőséget rá.

 

Színes, csodás programokban, és boldog pillanatokban gazdag készülődést, hangolódást kívánunk!

 


 

Téli limitált könyvecskéink a minőségi időhöz

Kattints a képre, nézd meg a részleteket:

Szólj hozzá!