Bemutatkozás

Nyéki Márta vagyok, a Mesélő Jelek™ Program alapítója. A babajelbeszéddel 2011-ben, San Diegói tartózkodásom alatt ismerkedtem meg, húgom és unokaöcsém, Shane által.

Csodálatos dolog – még beszélni nem tudó – csöppségeket látni, ahogy kommunikálnak, és megértetik magukat a felnőttekkel.

Amerikában évtizedek óta elterjedt ez a képességfejlesztő, ámde teljesen természetes módszer, melyet nem csak a pici babáknál tanítanak és használnak, hanem az oktatási intézmények (óvodák, iskolák) is bevettek tanítási programjukba.

Ennek oka, hogy a több évtizedes kutatások és tapasztalatok mind mind pozitív hatásokról számolnak be a gyermekek fejlődésével és a baba jelbeszéd használatával összefüggésben.

Tanulmányoztam a programokat, órákra jártam, beszélgettem tapasztalatokról szülőkkel és oktatókkal. Az ő véleményük és saját tapasztalataim alapján is meggyőződésem, hogy ez egy kiváló módszer.

Mindamellett, hogy segíti a gyermek kommunikációs fejlődését és rengeteg pozitív hatása van a későbbiekben is, legfontosabb hatását mégis abban látom, hogy hogy a szülő és a még beszélni nem tudó pici gyermeke egy olyan plusz eszközt kap a kezébe a baba jelbeszéddel, mellyel sokkal könnyebben megértik egymást.

Egy kisgyermek csillogó tekintete, mellyel azt üzeni, hogy megértették Őt, mindennél többet ér.

Pedagógus vagyok, emellett pedig mindig csodáltam a kisgyermekeket, érdekelt a fejlődésük. Szeretettel és figyelemmel fordulok hozzájuk.

Elhatároztam, hogy szeretném ez a hasznos és könnyen elsajátítható módszert minél több szülővel és kisbabával megismertetni. Ez által segíthetek abban is, hogy könnyebb legyen ez a nem mindig zökkenőmentes időszak, míg a kisbaba még nem kezd beszélni.

Több program óráin részt vettem, és elvégeztem helyben egy tanfolyamot is, mely által megszereztem a megfelelő ismereteket a babajelek tanításához. Olyan programok oktatóitól és anyagaiból tanultam, mint a Sign4baby vagy a Signing Time.

2011 óta rengeteg baba-mama foglalkozást tartottam, családok százainak segítettem a módszerrel egyszerűbbé varázsolni a hétköznapokat. Kislányom mellett ez a legfontosabb dolog, a küldetésem.

Hogy segítsek neked, és a többi édesanyának. 

Biztos vagyok benne, hogy neked is egy sikerélménnyel, rengeteg játékkal, figyelemmel, szeretettel és közös élményekkel teli időszak lesz a babajelelés ideje. Igyekszem ehhez a legtöbb segítséget adni a Mesélő Jelek Program anyagaival, és saját személyemmel.

Örülök, hogy rám és a programra találtál, legalább annyi örömöt kívánok neked a babajelekhez, mint amennyit nekem és kislányomnak adott.