Sziasztok!
Szeretitek a meggyet? Most épp szezonja van, én nyersen is imádom és mindenféle ételbe, sütibe is. Ma nagyon “meggyes süti ehetnékem volt” és kerestem hamar egy hipp-hopp elkészíthető receptet, ami be is vált, mert isteni finom omlós puha tésztájú lett a süti. ?
Meg is osztom veletek a receptet, ill. fotókkal is dokumentáltam a folyamatot. ?
Kedvcsinálónak, a végeredmény:
Bögrés süti, tehát vegyél egy 3 dl-es bögrét, és azzal kell kimérni mindent, ezért pillanatok alatt összeállítod a tésztát.
Hozzávalók:
1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre cukor
2 tojás
10 dkg vaj
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1/2 bögre tej
2 bögre magozott meggy
Így készítettem el:
A meggyet kimagoztam.
A tojásokat kikevertem a cukorral és a vajjal.
Hozzáadtam a lisztet, a mákot, a sütőport, a fahéjat, sót, tejet.
Tejből nem volt egyértelmű a mennyiség, azt gondoltam, hogy 1 bögre tej kell bele. Kb 3/4 bögrével tettem bele, de egy picit puhább lett a tészta, mint kellett volna, szerintem fél bögre elég bele.
Kb. 20×30 cm tepsiben sütöttem meg. Szilikonos sütőpapírt tettem bele, majd beleöntöttem a tésztát, rá a meggyeket; és kb. 180 fokos sütőben sütöttem 35-40 percig.
Amikor kész, meg kell várni, míg kicsit kihűl, mert nehéz kiszedni a tepsiből.
Remélem, nektek is ízleni fog, ha kipróbáljátok. ?
A receptet a mytaste.hu oldalon találtam.