MajaBlog 3. Lassan 4 hónapos leszek

Sziasztok!

Ezek történtek velem mostanában
Képzeljétek, a héten már 4 hónapos leszek. Anyukám szerint nagyon gyorsan telik az idő. Ezért próbál is minél többet foglalkozni velem, mert azt mondja, ezek a hónapok a legfontosabbak számomra. És neki is jó, hogy sokat vagyunk együtt, és velem foglalkozik.
Anya biztos elfogult velem kapcsolatban, de hallottam már, hogy mások is szokták mondani, milyen okosan nézek, és hogy biztosan mindent értek, ami velem történik. Ez így is van. Az elmúlt hónapban rettentő sok dolgot megtanultam!
Nagyon sokat alszom még mindig, de amikor fent vagyok, akkor intenzíven figyelek, és próbálok minél több dolgot megtanulni. Kedvenc elfoglaltságom a beszélgetés.Néha szeretek a játékokhoz is beszélni, de mivel ők nem mondanak nekem semmit, sokkal jobban szeretem, ha Anya, Apa, Mama vagy valaki beszélget velem. Annyira szeretnék már beszélni, de érzem, hogy egyre jobban alakítom a hangokat a számmal, mindig utánozom, amit mondanak nekem. Persze sokszor ők is gügyögnek hozzám, mintha nem érteném, amit mondanak. Nagyon mókásak! ? Sokszor nevetek is rajtuk.
Kaptam borostyán nyakláncot, mert lehet, hogy lassan elkezdenek nőni a fogacskáim. És Anya vett nekem egy horgolt rágcsaláncot is, azt nagyon várom, hogy végre meghozza a postás néni. Majd megmutatom nektek!

Jelelünk is!
Anya már több mindent is mutat nekem a kezével. A ‘tej’ jelét már felismerem, tudom, hogy ha azt mutatja, akkor kapok enni. Ezen kívül amikor énekel, szokta mutatni, hogy ‘még’. Ilyenkor újra elénekli ugyanazt a dalt. Ha végeztünk a fürdéssel, akkor pedig mutatja nekem, hogy ‘vége’. Ilyenkor megyünk vissza a szobába. És újra felöltözünk. Ezt nem nagyon szeretem.
Mókuska, mókuska c. dalt pedig nagyon szeretem, ezt már sokszor hallottam Anya pocakjában is. Most pedig ehhez is mutat valami jeleket. Nagyon tetszik! ?
Szerintem hamarosan én is leszek olyan ügyes, hogy mutatom vele én is a jeleket. Csak még egy picit fejlődni kell a kezeimnek. Erősen próbálom őket irányítani, sokszor már igazán jól sikerül. ?

Anya néha videóz, de nem mindig sikerül felvennie a legjobb pillanatokat. Ebben a videóban 3 hónapos voltam, és játszom az új csörgőmmel, ha van kedvetek, nézzétek meg:

Szólj hozzá!