MajaBlog 4. A “lámpa” a kedvenc

Sziasztok!

Tudom, tudom, már jó rég nem írtam, és megpróbálok most már gyakrabban írni. Na de itt volt a karácsony, és Anyával annyi dolgunk volt. Persze rengeteg minden történt, mióta nem írtam nektek. Egy kisbaba – tudjátok – minden nap csak fejlődik és fejlődik, úgyhogy nem hiszem, hogy le tudnám írni az összes történést, ami az elmúlt 2 hónapban ért.

Azért ha nagyon kíváncsiak vagytok, akkor a legfontosabbakat megosztom veletek.

6 hónapos voltam 21-én. Nem vagyok egy duci baba, kb. 6,7 kg vagyok, bár elég hosszú, 70 cm körül. De szerencsére még mindig anyatejet eszem, iszom, úgyhogy nem aggódom, hogy nem növök nagyra. Néhány ételt kóstoltam már, mert nagyon érdekelt, ahogy a körülöttem lévők esznek, és kíváncsi voltam, milyen az. De olyan sokszor még nem ad nekem Anya. Amit nem is bánok, bár az almát nagyon szeretem, abból adhatna nekem többször. Majd megtanulom az alma jelét, és azzal biztosan leveszem a lábáról. ?

 

Ami a babajeleket illeti, azt már tudjátok, hogy engem egész pici korom óta nagyon érdekeltek ezek a dolgok. Anya mindig nagyon sokat mutogatta nekem a kezeit, mozgatta össze-vissza, én meg próbáltam megfigyelni, utánozni.

 

Amiket most, 6 hónaposan már mutattam (utánzással): TEJ, MÉG, VÉGE, LÁMPA , BUBORÉK
(legalábbis Anya ennyit fedezett fel ? )

Amit használok: TEJ

 

A TEJ jelét egyszer megtanultam, gyakoroltam néhány napig, majd pedig nem mutattam egy darabig. Mostanában viszont, amikor itt az idő, éhes vagyok, akkor legtöbbször mutatom a jelet. Viszont Anya nem mindig veszi észre, pedig én szeretném vele kiküszöbölni, hogy sírnom kelljen, és időben mutatom! De még nem mindig elég gyors a válaszreakció. Nem baj, megtanítom én Anyát ezekre a dolgokra idővel! ?

A jelenlegi kedvencem pedig a LÁMPA. 2 napja megtanultam, megértettem, mi az a lámpa, és mindenhol megnézem a lámpákat. Mikor Anya kérdezi, hogy hol a lámpa, én már nézek is felfelé, keresem a tekintetemmel, aztán mutatja nekem a jelet hozzá. Így megtudtam, hogy nem csak a hálószobában van lámpa, hanem még nagyon sok helyen. ?

Most már biztosan több jelet tanulok és használok majd, így többet fogok írni nektek! A lámpa jelét nektek is megmutatom, tanuljátok meg ti is!

Szólj hozzá!