MajaBlog 5. Jelek, fotók, fogacska

Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy ilyen nehezen szakítok időt arra, hogy írjak nektek néha. Pedig nagyon szeretném megosztani a babajeleléssel kapcsolatos élményeimet. Éppen ma vagyok 8 hónapos, repül az idő! ?

Anyával sokat járok már a foglalkozásokra, és nagyon szeretem. Igazából mindenkivel jól kijövök, a gyerekeket nagyon szeretem nézni, hogy mit csinálnak, és a felnőttekkel is nagyon barátságos vagyok, és nagyon sokat mosolygok.

Nemrég voltunk Anyával Zsuzsinál, aki mindig készít rólam csodaszép fotókat. Mostbabajeleket is fényképezett, ahogy Anya mutatja nekem. Ezek közül meg is osztok veletek néhányat. Ügyesen mutattam én is például a ‘pillangó’ és a ‘még” jeleket Anyával.

Néhány napja kibújt az első fogacskám is! Észre sem vettük, de azóta néha azért fáj, ahogy nő az a fogacska.

Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy Anya reggeltől estig csak babajeleket mutatnekem. Nos, nem. Szerintem úgy gondolja, hogy felesleges egyszerre elárasztani mindennel. Sok jelet mutatott már nekem, és vannak, amiket nagyon sokszor mutat, miközben mondja is hozzá a szót. Ezek közül már sokat visszamutattam neki, de nem használok sokat, mivel még nem nagyon van rájuk szükségem. Anya nagyon jól megérti, hogy miket szeretnék éppen.

Ezeket tanultuk eddig: (ezeket sokszor mutatjuk)  még, vége, lámpa, pillangó, tej, fürödni, enni

Most ennyi jutott eszembe de még van több is.

Ezeken kívül persze sok jel van, amiket egyszer egyszer mutatott már nekem.

Képzeljétek, megtanultam integetni! Kb egy hete nagyon sokat gyakorlom az integetést. Elmesélem, hogyan sikerült megtanulni: elkezdtem ütni a dolgokat a kezecskémmel. Anya mutatta, hogy csapjak bele az ő kezébe is. Nagyon élveztem ezt is! Mindig nevetek rajta. ? És rájöttem, hogy ebből a mozdulatból integetni is lehet, ha lóbálom fel-le a kezemet. Anya meg mindig örül neki, ha integetek, így sokat mutatom neki most ezt. ?

Szólj hozzá!