Szülők mondták – gondolatok a babajelbeszédről

Levente és anyukája, Emese:
Egyébként mi ugyan nem jeleltünk olyan sokat, de amit használtunk, meg vagyok győződve róla, hogy segített, h Levim másfél évesen már nagyon sok szót ismert és most 23 hósan nagyon szépen beszél! Szinte mindent mond. Mindent elismétel, amit mondunk és már kezd mondatokat is használni. Nagyon ügyesen megérteti magát. Neked is köszönhetjük, mivel javarészt a azokat a jeleket használtuk, amit Te mutattál be a Youtube-on.

Borka 16 hónapos. Részt vettek édesanyjával egy játszófoglalkozáson. Ezután 2 nappal kaptam ezt a kedves visszajelzést.

Kedves Márti!
Megosztom örömömet! Foglalkozás után, este megmutattam evés közben Borkának a még jelet többször. Se előtte, se utána nem mutattam neki. Ma, szombat reggel ivás közben kérdem tőle, hogy kérsz még? Még? És Borka teljesen tökéletesen mutatja a még jelet. Elképesztő, hogy így megjegyezte.
Ezen felbuzdulva újra megnézem a DVD-t, s igyekszem bevezetni a jeleket az életünkbe. Szép napot!

1 éves kislány édesanyjától:
“A legbonyolultabb mondata: “Apa” (szóban), kulcs (jelelve), kérem szépen (jelelve). Mindez hajnalban szopizás közben. Na, azért ezt nem tudta volna elmagyarázni jelek nélkül. ? ”

2 éves kislány édesanyától:
“Azért írok, hogy képzed, Zozi most nézi végig harmadszor a Mesélő Jelek DVD-t. Persze közben eszik, ugrál, kalapál,futkozik, de a DVD-nek mennie kell a TV-ben. :)”

“Képzeld, Zozi újra elkezdett jelelni! És a legédesebb, hogy folyton mutatja a “szeretlek” jelét. Ez olyan jó érzés!”

Szólj hozzá!