Maja 1 éves lett – hogyan használjuk mi a babajelbeszédet

Sziasztok!

Egy rövidke helyzetjelentéssel jövünk.

Maja tegnap lett 1 éves. Hihetetlen módon telik az idő, mintha csak tegnap lett volna, hogy először öleltem sírva magamhoz. <3
Én nagyon korán elkezdtem vele a jelelést, mutattam neki sok mindent, már egészen pici korában is – ahogy olvashattátok is korábbi bejegyzésekben. Valószínűleg emiatt a kis kezeit nagyon hamar elkezdte használni, mutogatni velük. Sok jelet megtanult szinte azonnal, visszamutatta nekem, vagy gyakorolta, mutogatta egy hétig; és van sok jel, amit azóta sem használt.

DSC_0989

Kedves kis 1 évesem 🙂

Néhány babajelünk van, amit rendszeresen használ. Ezen kívül rengeteg jelzés, amit én azonnal megértek – konkrét babajel nélkül. Ezért nem is használ olyan túl sokat. Néhány hete vettem észre azt, hogy egyre több jelet mutogat, amiket vagy mostanában mutattam neki, vagy más régebben.

DSC_0693

Mutatjuk a “FA” jelét

Nagyon szeretem az egészben, hogy sokszor olyan helyzetekben mutat valamit, amire gondol, hogy a konkrét jel nélkül nem tudnám, mit szeretne velem közölni.

Megpróbálom összeszedni, miket használ/használt már korábban:
tej, még (ritkán), repülő, lámpa, fa, fúj a szél, szélforgó, ventilátor, zászló, autó, végeztem, elfogyott, puszi, integetés, tapsolás, kutya, álmos, pillangó, egér, pelenka, elefánt, virág, enni… 

Talán van még néhány, amik most kimaradtak, de nagyjából ennyi. 🙂

___________________________________________________________________________________

TIPP:
Könyvnézegetés / kártyák:
rendszeresen néha-néha elővéve kiválóan rögzítik a babajeleket. Főként azok, amiket érdeklődéssel figyel a baba.

___________________________________________________________________________________

 

, , , , ,

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?

Top